tiistai 10. toukokuuta 2016

Tervetuloa Lahteen peli

Tervetuloa Lahteen pelin idea syntyi Digiopit pelillisyys työpajassa. SamiEdussa, Savonlinnassa on tehty vastaava peli englanniksi vaihto-oppilaille. Pelin tarkoitus on tutustuttaa pelaajansa uuteen opiskelukaupunkiinsa erilaisten tehtävien avulla, ja näin samalla lisätä paikallistietoutta.

Alunperin Tervetuloa Lahteen peli oli tarkoitus tehdä vain englanniksi. Pelillisyys työpajassa oli itseni lisäksi kaksi kv-vastuuopettajaa Salpauksen SOTE puolelta. Heidän kanssaan ideoimme peliä, jossa vaihto-oppilaat tutustuisivat Lahteen Seppo pelin avulla. Idea oli, että kaikki Salpauksen kv-vastuuopettajat osallistuisivat pelin tekemiseen ideoimalla tehtäviä ja kysymyksiä. Laitoinkin heti asiasta sähköpostia kv-vastuuopettajille. Vain yksi opettaja ilmoitti mielenkiintonsa osallistua pelin tekemiseen. Tässä vaiheessa olin jo aloittanut tehdä pelistä suomenkielistä versiota. Peliin kyselin tehtävä ja kysymys ideoita Salpauksen Yammerissa, josta muutaman hyvän tehtäväidean peliin sainkin.

Salpaukseen tulee paljon oppilaita myös Lahden ulkopuolelta. Tervetuloa Lahteen peliä voi käyttää ryhmäytymiseen tai vaikka leikkimieliseen kilpailuun. Jos pelaajat ovat sekä lahtelaisia että ei-Lahtelaisia, kannattaa joukkueet jakaa niin, että niissä on molempia, lahtelaisia ja ei-lahtelaisia. Pelissä on yhteensä kahdeksan tehtävää, joihin vastataan tekstillä sekä kuvin. Tervetuloa Lahteen peli löytyy Seppo pelialustan sisältökirjastosta, josta kuka tahansa Seppo tunnukset omistava voi kopioida pelin itselleen. Kun pelin on kopioinut omalle pelialustalle, sitä voi muokata, esim. poistaa, lisätä ja muokkailla kysymyksiä. Näin peliin voi esim. lisäillä alakohtaisia kysymyksiä.

Tervetuloa Lahteen pelistä on nyt tarkoitus tehdä myös englanninkielinen versio, jota voi käyttää esim. vaihto-oppilaiden kanssa. Englanninkielisen version lisään myöskin Sepon sisältökirjastoon, josta se on mahdollista lisätä omalle pelialustalle.

Terveisin
Anna Forsström

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti