tiistai 29. marraskuuta 2016

Onnea oppimispelikilpailun voittajille!

DigiOpit - verraten hyvää -hankkeessa jäjestettiin vuoden 2016 aikana oppimispelikilpailu, joka oli avoin kaikille ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille ja henklöstölle. Kilpailua mainostettiin muutamissa valtakunnallisissa hanketapaamisissa, sosiaalisessa mediassa ja oppilaitosten sisällä opettajille ja opiskelijoille. Joko oppimispeli aiheena, tai kilpaileminen itsessään, ovat olleet kohderyhmälle liian iso haaste, sillä kilpailuun osallistuneita oli lopulta vain muutama vaikka ennakkoilmoittautuneita kymmenkunta.

Arviointiraati järjesti kilpailuehdotukset paremmuusjärjestykseen valiten niistä voittajan ja toiseksi parhaan. Raati koostui kolmesta henkilöstä: Hanna Toijala, Koulutuskeskus Salpaus, DigiOpit-hankkeen projektipäällikkö. Riku Alkio, toimitusjohtaja, kilpailun sponsori. Pekka Jalava, Koulutuskeskus Salpaus, opettaja ja Salpauksen pelipilotti-ryhmän jäsen. Palkinnot: Salpauksen opiskelijoiden Eloloimu Ny järjestää kestityksen Salpauksen Asikkalan toimipisteessä rantasaunalla kilpailun voittajille. Lentävä Liitutaulu Oy sponsoroi kilpailua antamalla toiseksi kilpailussa tulleelle Seppo-pelilisenssi vuodeksi käyttöön.

Voittajapelit on kumpikin tehty Koulutuskeskus Salpauksessa Seppo-pelisovelluksella, ks. http://seppo.io. Pelit löytyvät sovelluksen sisältökirjastosta Seppo-palveluun kirjautuneille ja ovat näin käyttäjälisenssin omistaville käytettävissä ja edelleen muokattavissa.

Alla linkit videoihin, joista voit katsoa kilpailuehdotukset. Ohessa arviointiraadin kommentit ja perustelut sijoituksista.

1. sija: Talotekniikka tutuksi -peli
Pelin tekijät Anna Forsström ja Kai Löytöniemi, talotekniikka, Koulutuskeskus SalpausArviointiraadin perustelut voittajapelistä
Peli pureutuu suoraan yhteen ammatillisen koulutuksen opetusalan aiheeseen. Peli voi monipuolistaa aiheen opetusta ja oppimista. Lähtökohtana on ollut koota verkossa Elsa Moodle -oppimisalustalla olleita sisältöjä uudella tavalla. Pelissä on myös jatkumoa, se on pitkäkestoinen ja oppimissisällöiltään laaja ja tukee siten opintoja kokonaisvaltaisesti. Peli linkittyy myös muihin opetusaloihin. Arviointiraati näki pelin toimivan hyvänä esimerkkinä muille aloille näyttäen miten teknisiäkin aineita voi pelillistää. Arviontiraati näki erityisen hyvänä sen, että peliä on tehty alan opettajien yhteistyönä.

2. sija: Tervetuloa Lahteen
Pelin tekijä Anna Forsström, opettaja, talotekniikka, Koulutuskeskus SalpausArviointiraadin perustelut
Peli on hyvä ryhmäytymisien ja uusien opiskelijoiden tutustuttamiseen. Peli soveltuu monille ryhmille, myös englanninkielisille, kun englanninkielinen versio saadaan valmiiksi. Peli tukee välillisesti opintoja oppilaitoksessa. Peli on myös hyödynnettävissä laajemmin lahtelaisille oppilaitoksille, joilla on käytössä Seppo-pelilisenssi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti