torstai 2. kesäkuuta 2016

Salpauksen sotelta terveiset

Heippa kaikille!

 DigiOpit hanke on sattunut aikamoiseen mylläkkään keskelle yt-neuvottelu hässäkkää. Silti ollaan painettu hanketta eteenpäin ja taas on opittu uutta ja osaamista jaettu yli organisaatiorajojen. Se tässä hankkeessa onkin mielestäni ollut todella hyvää oppia. Miten tehdään roadshowta omalle väelle ja miten siitä saadaan tehtyä etäosallistujat huomioonottava. Todella tarvitaan tekniikan kanssa pelaamista, mutta myös todella hyvää suunnittelua ja aikataulujen kiinni pitämistä. Mutta tärkeintä on ollut oppi mitä ollaan kerätty. Jospa sitten syksyn tulevat roadshowt onnistuvat vielä paremmin. 

Pelillisyys oli yksi teema jossa olin mukana. Sitä meillä onkin viety jo aikalailla opetukseen ja siitä oli kokemusta. Kuitenkin pelillisyys opetuksessa on monimuotoista ja siitäkin tuli opittua taas paljon. Varsinkin ihanien kolleegoiden tekemistä hyvistä peleistä, joita on jaettu toisille. Ensi syksynä mp opiskelijat (mielenterveys-ja päihdeosaamisalan)tekevät peliä sahu (sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala)opiskelijoille opettajansa kanssa. Niinkuin hankkeessakin tehty tupakka-pelin olivat opiskelijat tehneet. Oppimista voi hyvin arvioida opettajana peliprosessin aikana.

Verkko-opetus on toinen teema missä olen ollut mukana. Kevääseen asti tuntui, että hankkeessa en oikein päässyt eteenpäin. Mietin vain, että minulla on verkko-avusteista opetusta ja muuhun ei nyt taivu meidän opetus. Kuitenkin Porvoon digipointissa visiitti oli tosi antoisa. Benchmarkkaaminen kannatti. Vaikkei meille nyt ihan niin haitekkii tulekaan :) ainakaan vielä, niin oppi siitä miten paljon meillä on jo aineksia verkko-opetuksen toteuttamiseen ja miten muilla on lähdetty haasteeseen vastaamaan.

Vierailussa oli myös todella mukava kuulla erilaisten opiskelijoiden ajatuksia verkko-opetuksesta. Niin ja tärkeimpänä itselleni tuli heti mieleen parikin projektia jota ensi syksynä lähdetään viemään eteenpäin sahujen Ja hohujen kanssa. Eri osien suorittamista verkossa ja lääkehoidon tsekkaaminen verkossa ovat projektissa edessä. Lääkehoitoa voisi siellä itsenäisesti testata eli jos osaa ja pärjää niin tulisi vaan tenttiin. Opiskelijoiden ei tarvitsisi istua tunneilla harjoittelemassa laskemista jos jo osaa ne. Meillä on myös eri hankkeiden myötä esimerkiksi opso opiskelijoita ja työvaltaisesti opiskelevia opiskelijoita ryhmissä. Heille pitäisi enemmän saada räätälöityä opetusta verkkoon. Moodlen lisäksi meillä on e-taitoa, 3d ympäristöä ym kehitteillä, mistä varmasti saadaan pikkuhiljaa hyvä kokonaisuus aikaiseksi. Ylipäätään verkko-opiskelun hyödyntäminen erilaisissa opetuskokonaisuuksissa ja menetelmissä on nyt tarpeellista kehittää.

 Tässä muutamia ajatuksia ennen kesälomia.
Kiitokset kaikille hankkeessa mukana oleville!
Niin ja olettehan jo käyneet facessa tsekkaamassa meidän digiloikan :) Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti